Login to your account

Username
Password
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email

Consultatii veterinare

Consultatia reprezinta prima etapa si unul dintre cei mai importanti pasi in directia stabilirii diagnosticului. Partea mai deosebita a consultatiei in medicina veterinara, comparativ cu medicina umana, este ca pacientul nu poate spune absolut nimic despre durerea/afectiunea pe care o prezinta.

Proprietarul are de aceea un rol foarte important in asigurarea informatiilor de care medicul are nevoie – deci ne bazam pe dumneavoastra pentru a ne furniza cat mai multe date despre prietenul dumneavoastra si in principal despre modificarile pe care le-ati observat in starea lui generala sau in comportamentul lui.

Uneori, semnele clinice sunt clasice pentru diagnosticul prezumtiv al unei afectiuni, insa intotdeauna se recomanda stabilirea diagnosticului de certitudine pe baza folosirii unor examene complementare, care pot fi, in functie de situatie, metode imagistice, examene sangvine, examene microbiologice.

Exista si situatii in care diagnosticul se stabileste cu mai multa dificultate, avand in vedere semnele clinice neclare. Poate fi necesara coroborarea rezultatelor mai multor investigatii paraclinice pentru a ajunge la un diagnostic concludent.

Medicina veterinara seamana din multe puncte de vedere cu medicina pediatrica. Este nevoie pe langa cunostiinte, de rabdare, intuitie si o foarte buna colaborare intre medic si proprietar.

 

 

Vazut de 1998 ori